ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Проект на ОДМВР – Велико Търново е селектиран за участие в международния конкурс „Награда за европейска превенция на престъпността“

кат

През месец декември в Братислава, Словакия, ще се проведе конкурсът за най-добър превантивен проект „Награда за европейска превенция на престъпността“ (European Crime Prevention Award), организиран от Европейската мрежа за превенция на престъпността (ЕМПП). Тази година темата е „Превенция на престъпленията срещу възрастни хора“.

Комисия за излъчване на българска номинация, създадена със заповед на министъра на вътрешните работи, направи оценка на разработените от областните дирекции на МВР проекти. При колективното оценяване първото място бе отредено на проекта „С грижа за възрастните хора“ на ОДМВР – Велико Търново и Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“. На второ място се нареди ОДМВР – Търговище с проект на тема „Малки защитници на възрастните хора“. Третото място, с равен брой точки, си поделиха проектите „Повишаване чувството за сигурност сред възрастните хора чрез превенция на престъпления и подобряване социалните услуги“ и „Отворена информационна кампания „Внимание – телефонни измами!“, съответно на ОДМВР – Пловдив, община Раковски и БЧК и на ОДМВР – Ямбол.

Съгласно регламента за участие в конкурса, всяка държава-членка може да има само една официална номинация. От българска страна това ще бъде проектът, получил най-високо оценяване.

Проектът на ОДМВР – Велико Търново „С грижа за възрастните хора“ обединява ресурси и усилия на различни партньори – стартира преди повече от две години по инициатива на РУ – Велико Търново, Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“ и община Велико Търново. Инициативата, която няма краен срок, подкрепиха Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново и клубовете на пенсионера в областта. Тя обхваща широк спектър от дейност в над 30 населени места в областта.

Една от целите е превантивната информация да достига по-бързо до най-голям брой хора, като по този начин да се предотврати извършване на евентуални престъпления и да се активизира бдителността и вниманието на хората.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст