ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Ненчев обсъди миграционната криза с холандския си колега

Парламент Николай Ненчев

Продължаваме открития диалог по редица въпроси, свързани с отбраната и предвиждаме съвместни дейности по отношение на обучения, обмен на експертиза и информация, която е необходима за съвместното ни сътрудничество, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след срещата с холандския му колега Жанин Хенис-Плашарт.

"По време на разговорите с министъра на отбраната на Кралство Нидерландия бяха обсъдени както традиционно добрите двустранни военни отношения, така и въпроси, свързани с киберотбраната и киберсигурността. Дискутирана бе и общата позиция на Европейския съюз по отношение на споразумението за реадмисия с Афганистан", обясни министър Ненчев. 

Той запозна министър Хенис-Плашарт с усилията, които страната ни и в частност Министерството на отбраната полага за справяне с миграционната криза. 

„Обединихме се около позицията, че светът днес е изпълнен с трудности и предизвикателства. За да се справим с тях, е необходимо да обединим силите си и именно това правим днес, към това беше насочена и нашата среща“, заяви холандският министър.

Тя посочи рисковете, пред които се изправя НАТО на Южния и Източния си фланг, киберсигурността и насочения към нашата страна бежански поток като основни теми по време на разговорите между двете делегации.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст