ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радан Кънев: Възмутени сме от провокацията на Путин

Парламент - Радан Кънев

Реформаторският блок изразява дълбока тревога и възмущение от безпрецедентната провокация, отправена от президента на Руската федерация към суверенитета и достойнството на България, коментира лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев.

В понеделник руският президент Владимир Путин издаде указ, с който отмени споразумение за утилизация на плутоний със САЩ. Споразумението, което бе подписано през 2000 г. и влезе в сила през 2010 г., се отменя заради "появата на заплаха за стратегическата стабилност и в резултат на неприятелски действия от страна на Съединените щати към Руската федерация", гласи президентският указ. Освен това според Москва Вашингтон не е в състояние "да гарантира изпълнението на задълженията си за обезвреждане на излишъка от плутоний, използван за ядрени оръжия".

"Ултиматумът на Русия НАТО да се изтегли до позициите от 2000 г. е предизвикателство към суверенни решения на българския парламент и трайни приоритети на националната ни сигурност. Както каза нашият кандидат г-н  Tрайчо Трайков, България няма да се върне ХХ век! Възмутени сме и от мълчанието на българските институции и политически партии. По тази тема е нужно ясно изразено национално съгласие около суверенитета и сигурността на нацията ни", написа Кънев на страницата си във Фейсбук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст