ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

UT Markets предоставя услуга без лиценз, предупреди КФН

Комисията за финансов надзор (КФН) на Република България е отправила предупреждение към инвеститорите относно предоставянето на услуги без лиценз от  UT Markets, опериращ чрез интернет страница  http://www.utmarkets.com/, и свързани с него дружества – CFD Global Ltd., STP Marketing Ltd. и T-Marketing Ltd. Във връзка с това, както и с многобройни сигнали и жалби, получени в КФН, Ви уведомяваме, че се извършва проверка на осъществяваната дейност на територията на Република България от UT Markets и свързани с тази платформа дружества.

В рамките на извършваната проверка не са запорирани парични суми и/или блокирани банкови сметки на проверяваните лица от страна на КФН и КФН по никакъв начин не е забранявала на лица, свързани с UT Markets, CFD Global Ltd., STP Marketing Ltd. и T-Marketing Ltd., да възстановят парите на своите контрагенти.

В тази връзка КФН обръща специално внимание на обстоятелството, че извършваната проверка цели да установи единствено дали проверяваните дружества са извършвали незаконна дейност в нарушение на Закона за пазарите на финансови инструменти на територията на Република България, като действията на проверяващия екип не са и не биха могли да бъдат използвани като оправдание за отказа на UT Markets, CFD Global Ltd., STP Marketing Ltd. и T-Marketing Ltd. да възстановят паричните суми на пострадалите лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст