Оставиха в ареста бургазлия, обвинен във Франция за множество престъпления против собствеността, както и за пране на пари

Съд - Бургас

Оставиха в ареста бургазлията Орлин Топалов. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от Прокуратурата в гр.Рен Р. Франция на 22.07.2016 г. Топалов е обвинен за пране на пари и участие в мошеническа група, които според френското законодателство се наказват с „лишаване от свобода“ за срок от 10 г.

Обвинението срещу Топалов се изразява в пране на пари, извършено в съучастие с друго лице. Парите са получени от тях в резултат на мошенически действия, извършени в Република Франция и Кралство Белгия. Те са организирали транзита на суми, набирани обикновено от представители на ромското население, чрез фиктивни дружества. Тези дружества са били използвани като пощенски кутии с кратковременни управители.

Според прокурора, необходимо е на Топалов да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която да обезпечи явяването му пред съд. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Топалов може да се укрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави Топалов в ареста.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст