ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Властта се упражнява на карти при Бойко

владимира янева

Да бъдеш „опраскан“ или не? Този хамлетовски въпрос за Янева можел да се реши в нейна полза на карти „там горе“ при Бойко. Изходът от ситуацията е предложен от адв. Момчил Мондешки, който предлага да иде лично при премиера. В интимния кръг на Борисов щял да го въведе наследник на убит силов бос, сочи в поредните си разкрития сайтът "Биволъ".

Поредният епизод от #Яневагейт оголва средата, която определя задкулисните решения на премиера Борисов. Мутренска среда, в която важни държавни въпроси се решават докато се пляскат карти. Институциите, правилата, разделението на властите в държавата, партиен живот, селекция на кадри и дори кандидат-президент… всичко е бутафория, командвана от Банкя.

Разговорът е продължение на предишен епизод, в който Ченалова не може да разбере „коя е тази сила“, която заплашва да отвее Янева. Дори след като „Делян е говорил с двамата„. Двамата са Сотир Цацаров и Бойко Борисов. „Бойко го е извикал и е казал да ме приключва“ – преразказва Янева разговора си с главния прокурор и добавя, че и „Жоро Колев“ не можел да направи нищо за нея. Премиерът дори не му вдигал телефона въпреки, че се познавали. Става очевидно, че „опраскването“ на Янева е решено от самия банкянски гръмовержец. „Красота“, въздъхва адв. Мондешки и веднага след това се предлага за парламентьор „Да ходя аз да се виждам с Бойко?

Съдийките са скептични – „Да бе, да, ще стане по-лошо“, но Мондешки е саможертвен: „Мен, ме забравяйте мен. Мятам се с Пепи до Банкя, всяка вечер са на карти“.

Планът, импровизиран от Мондешки е да отиде в Банкя при Бойко Борисов с Петър Лашов, един от наследниците на убития висаджийски бос Георги Илиев. Лашов бил от тясното обкръжение на премиера, член на избрания кръг от лица, които „всяка вечер играят карти“. Кои са другите от карето не става ясно, но Лашов редовно канел Мондешки „айде да ходим нагоре към тва“.„Дори да не ги биеме се счита, че сме ги били“

„Аз съм имала честта да играя на карти и той беше на моя страна, демек седеше ми зад гърба, диша ми във врата и ми помагаше да биеме останалите“ – обяснява Янева. Дори да не ги бием се счита, че сме ги били – резюмира тя резултата от играта, който напомня дузпите, които бие Борисов, докато спечели.

„Разбрах те, много интересно се играе карти с Бойко, Красота.“ – заключава Мондешки. „Въобще, какво да ти обяснявам, случки квито искаш“ – многозначително казва Янева.

От картите с Бойко темата се прехвърля към предсказанията на врачката. В първия епизод от новия сезон врачката Ели разказва на Мондешки по телефона как сега щели да се спасят, но след три месеца си тръгвала една руса жена зодия рак, а след шест месеца падала и главата на втората руса жена. Там също става дума, че трябва да се ходи „диван чапраз“ при Бойко. Мондешки дори предлага на Ченалова да иде да му „пипне мускула“.

Така сред карти с мутри, врачки, шеги и закачки изпълнителната и съдебната власт се „опраскват“ взаимно, докато симулират фасадна и фалшива институционалност.

Транксрипция:

Ч: Не знам, на мене нещо ми е много мътно. Значи първо, Бойко ти праща там, хората и тъка-тъка-тъка.

М към Я: Дай тва да го обмислим просто и (не се разбира)

Ч: След това Главният ти казва, че няма проблем.

Я към М: Добре ще го (не се разбира)

Ч: Делян е говорил с двамата. И изведнъж се появява тва чудо.

Ч: Кой е този човек, който може така да наклони везните, разбираш ли?

Я: Ема главния прокурор при срещата ни в петък ми каза, че в сряда…

М: Че е било неудържимо

Я: Бойко го е извикал и му е казал да ме приключва.

Я: Тва ми го казва главния прокурор

М: Ужас.

Я: След тва друго нещо, на Жоро Колев казва: Ако натискът от Бойко стане много голям, аз няма да имам друг избор освен да образувам производство срещу нея и да искам отстраняването и.

Я: Като ти много добре знаеш, че Жоро и Бойко се познават и Жоро винаги може да го пита Бойко.

Я: С тая разлика, обаче, Жоро му е звънял на Бойко, Бойко не му е вдигнал.

М: Красота.

Я: Жоро вика: Аз му звънях няколко пъти, той не ми вдига.

М: Да ходя аз да се виждам с Бойко?

Я: Да бе, да бе, да. Още по-лошо ще стане.

Ч: Само тва остава.

М: Ма не ма интересува, важното е да спасиме, мен ма забравяйте, мен.

Я: Още по-лошо ще стане.

М: Ми що, мятам се с Пепи.

Я: Кой е тоя Пепи?

М: Пепи Лашев. Пепи Лашев всяка вечер са на карти. Отивам. Пепи ще го хвана, той постоянно ме кани да ходим нагоре към тва, хващам го.

Я: Не, не, не, не, не.

М: Не, не, хващам го да ме научи поне как се играе карти, щот не съм играл, сантасе само мога да играя. Не знам кво играят те. Може би белот.

Я: Аз съм имала честта да играя на карти той беше на моя страна. Демек, седеше ми зад гърба, дишаше ми във врата и…

М: Ти помагаше.

Я: Ми помагаше как да играя, за да биеме останалите и ми каза, че дори да не ги биеме се счита, че сме ги били.

М: Хаха, служебна победа. Разбрах те. Много интересно се играе карти с Бойко.

Я: Хе

М: Красота.

Я: Въобще, какво да ти обяснявам, случки квито искаш. Но, така или иначе…

М: Така или иначе сега се спасяваме и след шест месеца ще му мислиме.

Я: Да бе, да.

Ч: Чакай, какво точно каза тая, аз нищо не и разбрах. Две жени, на върха, надолу, нагоре, отляво, отдясно…

М: Човек от…

Я: Две руси жени каза.

Ч: Да?

М: Едната зодия Рак винаги излиза.

Ч: И какво две руси жени?

М: Тръгват. Едната си тръгва след три месеца. Аз я питам: нашта или едикоя си? И тя каза: Не, не, другата си тръгва. Докато тва, след шест месеца. Сега й се разминава.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст