ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КЗП: Собственици на избухващия “Samsung” ще получат парите си

самсунг

Собствениците на изтеглените от пазара мобилни устройства на „Samsung”, модел „Galaxy Note 7”, ще могат да върнат телефоните и таблетите си и да си получат обратно парите за тях, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред БНР.

„Имаме уверението на дистрибутора на марката за България, че закупилите такива устройства ще могат да ги върнат и да си получат обратно парите. Ако някой разполага с такъв телефон, веднага да го изключи и да преустанови употребата му, за да не се създават рискове от възникване на инциденти”, заяви Маргаритов.

Samsung спря от продажба новия си „iPhone убиец“ Galaxy Note 7 заради случаи на избухнали устройства от дефект на батерията. Изтеглянето на смартфона стана две седмици след пускането му на пазара, а причината за гърмящите устройства е производствен дефект, който може да предизвика експлозия на батерията при зареждане.

Шефът на смартфон отдела на южнокорейската компанията Ко Дон-джин каза, че независимо откъде клиентите са закупили продукта, устройствата им ще бъдат заменени.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст