ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отложиха делото срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов

Темида

Наказателното дело срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов се отложи. На днешното заседание председателят на съдебния състав на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова назначи процеса за декември т. г., след като частично уважи претенциите на защитата на Иванов.

Той е подсъдим за разрушаването на сградата на някогашния затвор в Хасково. Старината е била призната за недвижима културно – историческа ценност с национално значение, но със своя заповед през май миналата година кметът разпорежда събарянето й в качеството си на длъжностно лице.

Адвокатите на Иванов поискаха отвод от двамата държавни обвинители от Хасковската окръжна прокуратура с мотива, че обвинителният акт е писан от пловдивски прокурори и е редно те да защитават обвинението. Самият подсъдим Иванов изтъкна, че половината от документите от досъдебната фаза на делото, които го оневиняват, липсвали.

За следващото заседание съдът ще чака или комадироването на обвинител от Пловдив, или заповед от Главна прокуратура за възлагане на обвинението на прокурор от Хасково.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст