Борисов заплаши Реформаторите с разваляне на коалицията

Парламент Бойко Борисов и Герб

Или Реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща партия, или довиждане и повече с тях няма да се занимавам– ясно и точно. Това заплаши премиерът Бойко Борисов на брифинг в парламента.

Той попита "от къде на къде те ще ми лицемерят в Министерския съвет, а техните депутати ще ми се правят на опозиция" и допълни, че парламентарната група на ГЕРБ вече иска да се преформатира правителството.

На въпрос: Кои са министрите на Блока?, премиерът отговори: "Ще видите ако не се разберем!".

По-рано днес депутатите от ГЕРБ, "Атака", голяма част от БДЦ и "Патриотичния фронт" не се регистрираха в пленарната зала и така провалиха свиканото извънредно заседание. Депутатите от Реформаторския блок обаче се регистрираха.

Борисов отправи предупреждение към коалиционните си партньори, че партията му няма само да подкрепя техните предложения, а в същия момент да не усеща  подкрепа от тяхна страна.

Той призова депутатите на ГЕРБ "да са във вторник всички по местата си". От думите му стана ясно, че реформаторите са предложили опцията "не подкрепям никого" в Изборния кодекс, защото са се страхували, че няма да минат 4% на следващите избори. Той каза, че ГЕРБ ще подкрепи всички предложения на опозицията по кодекса. "Ще подкрепим всяко едно такова предложение. Аз съм за честни избори. Някой ще кажат, че Дани Кирилов предложи квадратчето /не подкрепям никого -б. р./ – абсолютна лъжа", каза Борисов.

Премиерът отново потвърди, че "след 6 ноември, ако ГЕРБ не е първа сила на изборите, няма да участва в никакво мнозинство след това".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст