ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Българките разграбват русата боя за коса

руса жена

Най-често купуваните дрогерийни стоки от българите са шампоани, боя за коса и паста за зъби. Това показва новото издание на класацията "dm топ 10“.

Рейтингът може да се счита за показателен за пазара, тъй като e базиран на продажбите на над 20 милиона продукта за последната финансова година. Като „дрогерийни“ се определят продукти за лична хигиена, козметика, за бебето, за домашните любимци, за почистване на дома, за здравословен начин на живот като био храни, натурална козметика, хранителни добавки и други.

Най-широко застъпени в класацията са продукти за личната хигиена като шампоани, пасти за зъби, душ гелове и други. Те заемат 5 от 10-те топ позиции. Козметиката е представена от боя за коса, грим за очи и лакове и продукти „Грижа за ноктите“. В класацията присъстват и бебешки кърпички и готови напитки.

В новото издание на „dm топ 10“ влизат продукти като грим за очи, лак за нокти и бебешки кърпички. Те изместват дамските превръзки, бебешките пюрета и кремовете за лице, които бях представени в предишното издание на рейтинга.

Най-често купуваните продукти за лична хигиена са в ценовия диапазон 1-6 лева. Не е учудващо, че най-сериозни суми харчат дамите за гримове. Например, най-често купуваните гримове за очи в дрогериите dm са на цена 9-15 лева. След тях се нареждат боите за коса. Победителят в тази категория е цвят „Много светло рус“ на цена 3-5 лева.

Българите държат и на красивата си усмивка и затова отделят сравнително високи суми за пасти за зъби. Победителят в този сегмент е на цена 5-6 лева.

Класацията „dm топ 10“ на най-купуваните категории стоки за 2015/2016 г. по количество:

1    Шампоани    Шампоан с плодов аромат, 500 мл.    2-3 лв.
2    Бои за коса    Боя коса, цвят „Много светло рус“    3-5 лв.
3    Устна хигиена, пасти за зъби    Паста за зъби, 75 мл.    5-6 лв.
4    Грим за очи: спирали, моливи, сенки    Спирала за ветрилообразни мигли    9-15 лв.
5    Дезодоранти    Аерозолен дезодорант, 150 мл.    4-6 лв.
6    Душ-Гелове    Крем душ-гел с аромат на кокос и ванилия, 300мл    2-3 лв.
7    Бебешки кърпички    Бебешки влажни кърпички, пакет 20 броя    около 1 лв.
8    Лакове и грижа за ноктите    Лак за нокти, безцветен    около 2 лв.
9    Сапуни твърди    Крем-сапун за чувствителна кожа Sensitive, 150 гр.    около 1 лв
10    Готови напитки    Минерална вода    под 1 лв.

Клиенти са най-често дамите. Това се потвърждава и от данните на класацията. Наблюденията на компанията са, че постепенно се увеличава делът на господата, пазаруващи дрогерийни стоки, което е възможно да доведе до промяна в търсенето на дрогерийни стоки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст