ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Оставиха в ареста 20-годишен рецидивист с 15 влезли в сила присъди, обвинен за грабеж

Затвор

20-годишният Гочо Колев от гр. Карнобат остава в ареста. Той е обвинен за това, че на 12 октомври 2016 г., около 22:20 часа, в гр. Карнобат, на ул.  „Неофит Бозвели”, отнел чужди движими вещи – парична сума в размер на 600 лева, от владението на Г.В., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – удари с юмруци по главата и тялото и използване на нож, с който срязал десния джоб на панталона на пострадалия, от където извадил и взел паричната сума – престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А” и „Б” от НК.

Престъплението, което е тежко умишлено по смисъла на закона, е извършено в условията на „опасен рецидив“ и в съучастие с други двама мъже. За това престъпление е предвидено наказание от 5 г. до 15 г. „лишаване от свобода“.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че Колев е извършил престъплението, в което е обвинен. Към този извод сочат писмените и гласни доказателства, които са събрани по време на разследването. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Колев може да се укрие или да извърши ново престъпление. Мотивите за това са, че Колев е осъждан общо 15 пъти, което показва, че той е личност с трайно изградени престъпни навици, както и високото наказание, предвидено в закона за извършеното престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и остави Колев в ареста.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст