ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

При необходимост предислоцират за часове 2000 войници на границата

Николай Ненчев

Бежанската криза е проблем, който пряко застрашава националната сигурност на България, и ще бъдем изключително сериозно отдадени на задачите, свързани с охраната на държавната граница, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след среща в Малко Търново с командирите на военните формирования и военнослужещите, които имат отговорности към опазването на границата.

„Подготвяме се за дългосрочна мисия и ще направим всичко възможно, както и досега, за да отговорим на предизвикателствата и да гарантираме сигурността и спокойствието на българските граждани. Информацията за обстановката в Афганистан, Сирия, Ирак, Иран, Либия, не е оптимистична. При необходимост в района на държавната граница могат да бъдат предислоцирани в рамките на няколко часа близо 2000 военнослужещи, подготвени за изпълнение на задачи по нейната охрана. Виждам, че хората от малките населени места в пограничните райони са спокойни, когато нашите момчета са около тях“, обясни министър Ненчев.

Той отбеляза, че за пореден път провежда срещи с личния състав, дислоциран в района на българо-турската граница, за да се информира за изпълнението на задачите и да се запознае на място с условията и логистичната поддръжка на формированията преди началото на зимния сезон.

Министърът отбеляза, че само за месец военнослужещите от Сухопътните войски, разположени в пограничния район в близост до гр. Малко Търново, са предотвратили навлизането на близо 350 мигранти на територията на България. 
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст