ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Жители на Княжево ще затворят пътя за Владая, протестират срещу общината

автобус спирка пътници

Жители на столичния квартал "Княжево" и на съседните му села а Владая и Мърчаево планират да затворят пътя преди отбивката за Владая в 16,30 ч. като знак на протест срещу Столичната община. От Инициативния комитет, който организира протеста, информират, че никой не е обърнал внимание на исканията им за подобряване на транспортното обслужване на трите населени места, чиито жители непрекъснато се увеличават и те, на практика, вече са квартали на София. Хората настояват за нови автобуси по линия 59, за възстановяване на две автобусни линии, спрени преди 6 години, за удължаване на маршрута на трамвай номер 5, както и за велоалея, съобщава БНР.

Любомир Каменски от Инициативния комитет разказва как пътуват хората с автобус 59: Зад предстоящия протест не стои нито една политическа партия, декларираха организаторите в открито писмо до медиите. Според кмета на село Владая Таня Иванова, най-изпълнимото им искане е удължаване на маршрута на автобус 59 и на трамвай номер пет.

Още през август, новият заместник- кмет на столицата с ресор "транспорт", Евгени Крусев, обеща, че до края на октомври ще бъдат подменени старите автобуси по линия 59. В средата на септември влезе в сила ново разписание, според което бяха пуснати в движение два допълнителни автобуса.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст