ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До месец съдът решава за повторния старт на делото “Кари”

Темида

Гръцкият студент Христос Боскос и пловдивчанинът Васил Калев бяха признати за виновни за тежкия инцидент, но освободени от наказателна отговорност. Двамата се разминаха само с административни наказания и не са заплатили имуществените вреди за лечението на ученичката, които са за повече от 12 хиляди лева.

В днешното съдебно заседание тричленният съдебен състав изслуша пледоариите на защитника на гръцкия студент и държавното обвинение.  Основен акцент в изявлянията им беше тълкуването на закона при освобождаването от наказателна отговорност при пътнотранспортно произшествие.

Прокурор Росен Димов заяви  в пледоарията си , че изцяло поддържа искането на главния прокурор за възобновяване на процеса и изтъкна, че последствията от  решението на магистратите ще имат важно значение за съдебната практика по отношение на наказанията за тежки пътнотранспортни произшествия. Той отбеляза, че не е редно да се възстановяват щетите от потрошената автобусна спирка, а средствата за лечение на пострадалото момиче – не.

Гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна със спортната си кола момичето,  не се появи в съда и бе представляван от неговия защитник Генчо Димов. Според адвоката искането на главния прокурор да се възстанови съдебния процес не е основателно.

За разлика от Боскос, пловдивчанинът Васил Калев застана на подсъдимата скамейка , но без адвокат. Пред медиите, той заяви, че не е имал никаква възможност да предотврати катастрофата и не се чувства виновен.

Още продължават операциите на Кари и тя не се е възстановила от травмите, каза адвокатат й Татяна Каменова.  Защитата на Кари ще настоява виновните за инцидента да получат наказание „лишаване от свобода".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст