ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фатална дрога – розов кокаин, залива ски курортите ни

кокаин

Наркотик, който се продава като кокаин, но е розов на цвят, залива вече ски курортите ни. Опиатът се продава предимно на чужденци и според експертите е смъртоносен, твърдят развълнувани медии. Субстанцията вече се търгува в Боровец, в Банско, в Пампорово. Цената е колкото на белия кокаин – 140 лв. за грам, но се предлага само на чужденци. В розовия вариант има дизайнерска дрога и химикали, крайно вредни за човешкото здраве., предупреждават международните служби и МВР.

Химикалите действали директно на нервната система. Твърди се, че от подобна дрога е починала 33-годишна британска туристка. След това имало затихване в предлагането, но се предполага, че пак ще се появи, защото е по-евтина.

Според разследващи розовият кокаин е изобретен в Холандия, но колумбийските производители са взели рецептата и го разпространяват по цял свят. Обикновено влизал у нас през Гърция. Нашите дилъри натрошавали кубчетата с големина 30 на 30 см и го смесвали с други субстанции.

"Очакваме дилърите с първия сняг, тогава ще се активизират. Вече имаме разстановки по всички ключови места. Ще има и арести", категорични са от МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст