ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Галъп”: На балотаж Радев ще изпревари Цачева

избори

Ако се стигне до балотаж на президентските избори, кандидатът на БСП ген. Румен Радев може да получи най-много гласове. Това показват данните от последното проучване на „Галъп интернешънъл“.

За първия тур, както и в предишни изследвания, води кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева (20,2%), а Радев е втори (16,3%). Продължава укрепването на позициите при Красимир Каракачанов (8,1%). Ивайло Калфин, Трайчо Трайков и Веселин Марешки продължават да се движат в „пакет“ около 5% от всички имащи право на глас. Близо след тях е Пламен Орешарски (3,8%), подкрепата за когото има осезаем растеж. Подкрепата за Татяна Дончева ("Движение 21" – НДСВ) е 2.9 на сто.

Опцията „Не подкрепям никого“ за първия тур в предпочитана от 5,6% от всички имащи право на глас.

Според проучването, най-вероятно ще се стигне до балотаж, до който ще достигнат Цачева и Радев, като Радев се ползва с декларативната подкрепа на 32,1%, а Цачева – на 31,3%, казват от „Галъп“, като уточняват, че данните отразяват само най-общи нагласи.

Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3%. Един процент от извадката отговаря на 56 хил. души.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст