ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румяна Арнаудова: Доказали сме още една среща на Ивайло Димов с председателя на ОС – Стара Загора

прокуратура

"Доказали сме, че е имало още една среща инициирана от Ивайло Димов. Този път не само с окръжния прокурор на Стара Загора, но с председателя на Окръжен съд – Стара Загора. Това каза на брифинг в Съдебната палата Румяна Арнаудова, говорител на Гл. прокурор. От двамата Димов също е искал делото да бъде решено със споразумение при условията на многобройни смекчаващи обстоятелства и налагане на по-ниски наказания“, поясни Арнаудова.

"Установено е, че междувременно преди срещата с председателят на Окръжния съд в Стара Загора Ивайло Димов е посетил и наблюдаващия прокурор по досъдебното производство и е поискал досъдебното производство да се забави или да се сключи споразумение при максимално благоприятни условия за задържаното лице“, обясни Арнаудова. Тя подчерта, че никой от прокурорите не се е поддал на този натиск ДП е било внесено в ОС – Стара Загора и към настоящия момент лицето е осъдено и изтърпява 5 години лишаване от свобода в Старозагорския затвор.

По отношение на въздействието, което е оказал върху председателя на Окръжен съд – Стара Загора, окръжният прокурор и зам.-окръжния прокурор на Стара Загора приемаме, че е налице "нарушаване на служебните задължения на Ивайло Димов с цел да се набави облага с цел вече осъденото лице и от това са могли да постъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в уронване престижа на съдебната власт“, подчерта Арнаудова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст