ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ефективно наказание на Младен Костов, представил неверни документи и претендирал за земеделска субсидия

Затвор

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Ямбол, съдът постанови ефективно наказание спрямо Младен Костов от с. Малко Шарково, обл. Ямбол. Той е признат за виновен за това, че на 22 май 2013 г., в качеството си на управител на „Агро-МК“ ЕООД – с. Мамарчево, общ. Болярово, обл. Ямбол, представил пред ОС „Земеделие“ – гр. Елхово, неверни сведения в документи за това, че управляваното от него дружество е обработвало три парцела на територията на обл. Ямбол с обща територия 6 хектара, като за тази обработка дружеството е трябвало да получи директни плащания от държавата под формата на субсидии, като след проверка било установено, че 4.7 хектара от тази площ реално не се обработва от това дружество – престъпление по чл.248а, ал.3, вр.ал.2, вр. ал.1 от НК.

За това престъпление Младен Костов е получил наказание от 1 година „лишаване от свобода“, което трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. Костов ще трябва да заплати и „глоба“в размер на 2000 лв.

Тъй като престъплението, за което Костов е осъден е извършено в изпитателния срок на негови други две условни осъждания, то той ще трябва да изтърпи и още едно наказание от 1 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим в затвор.

Така общото наказание, което Костов ще трябва да изтърпи е в размер на 2 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст