ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Издават пощенска марка за председателството ни на ЕС

ес

Пощенска марка ще отбележи Първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Изданието е един от акцентите в тематичния план за пощенско-филателни издания през 2017 година. Документът бе подписан от министъра на транспорта Ивайло Московски.

Предложенията за теми бяха направени от Специализирания съвет по маркоиздаване, който от 1 август до средата на октомври разгледа стотици предложения за пощенско-филателни издания през следващата година.

Годината ще започне с пощенска марка по повод обявяването на Варна за Европейска младежка столица 2017. Изданието ще бъде валидирано през януари 2017 година.

Темата „Европа“, която присъства всяка година в тематичния план, през 2017 година е под мотото „Замъци“. В рамките на този проект ще бъдат създадени две пощенски марки. Едно от изображенията, което ще украсява българския филателен проект, вероятно ще бъде на крепостта „Баба Вида“ във Видин, която е напълно запазена от Средновековието до днес.

Очаква се колекционерите на пощенски марки да бъдат привлечени от темата „Морски пейзажи и фарове“, издание с логото на организацията National Geographic и проектите „Пловдив – Европейска столица на културата 2019 – Антични мозайки“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст