ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Подсказали на Клинтън въпроси преди дебат

Дона Бразил

Хилъри Клинтън е получила предварително информация за въпросите, които й бяха зададени на дебатите й през март с Бърни Сандърс, предаде Франс прес.

Това, че нейният съпартиец и пряк конкурент за президентската кандидатура на Демократическата партия е бил ощетен, се вижда от имейли, публикувани от сайта Уикилийкс. Те потвърждават обвинения, отправени по онова време от Доналд Тръмп.

Изтеклите имейли са от политическия коментатор на Си Ен Ен Дона Бразил, която в момента е временен председател на Националния комитет на Демократическата партия.

Вижда се, че тя е предлагала на съветниците на Клинтън информация за въпросите, които ще й бъдат зададени при дебатите.

В началото на този месец Дона Бразил е връчила оставка от позицията си в Си Ен Ен, съобщи телевизионната компания.

От седмици републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп настоява, че Клинтън е била облагодетелствана преди дебатите си със Сандърс, но без да представи доказателства. Сега обаче се оказва, че твърденията му са били основателни, посочва АФП.

Имейлите, публикувани от Уикилийкс, са били прехванати от акаунта на Джон Подеста, шефа на предизборния щаб на Клинтън. За хакерите, вършещи това, американските служби твърдят, че са близки до руските власти.

Надпреварата между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп е трудно предвидима в началото на последната седмица преди избори в САЩ, сочат проучвания, цитирани от ДПА.

Клинтън води само с един процент според проучване по обща поръчка на телевизия Ей Би Си "Вашингтон пост".

Кандидатката на демократите има подкрепа от 46 на сто срещу 45 на сто за републиканския й съперник Доналд Тръмп.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст