ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Влизането в болница вече само с пръстов отпечатък

Откриване на новото Спешно отделение на болница  УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД. Бойко Борисов  - премиер  д-р Петър Москов - Министър на здравеопазването. болнична стая легло легла

Влизането в болница от днес ще става само с отпечатък от пръст. Ако пациентът откаже да даде такъв, може да не бъде приет за лечение, защото на болницата няма да бъде платено.

"Големият обем пациенти, които се струпаха през септември помогна лечебното заведение да направи нужните промени и да увеличи броя на регистраторите. В момента в Окръжна болница работят 10 четци, които се намират в спешното отделение и в други отделения, които хоспитализират", коментира директорът на Окръжната болница в София д-р Близнаков пред Би Ти Ви.

Той подчерта, че работата с четците улеснява приемането и не е нужно да се търсят документи и лични карти.

Задължението всяка болница да има така наречения пръстов идентификатор трябваше да влезе в сила още от 1 октомври, но поради липса на готовност на всички болници, датата се отложи с един месец. Целта на въвеждането на кода, станал популярен като пръстов отпечатък, е да се намалят злоупотребите с парите на здравноосигурените граждани.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст