Борисов посъветва опозицията да чете

Министерски съвет - Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов призова конкурентите си в предизборната кампания да четат повече. "Слушам предизборните кампании – щели да правят това, което ние отдавна правим, поне малко да четат", коментира днес той пред министрите в началото на правителственото заседание.

Повод за думите му са връчените по-рано от него и от земеделския министър Десислава Танева 21 споразумения на Местните инициативни групи. Споразуменията са на обща стойност 78 млн. лева и с тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм, опазване на културното наследство на териториите. Споразуменията се финансират от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

"Раздадохме с министър Десислава Танева 78 млн. лв., средно по 4 млн. даваме за най-малките производители, най-малките селски стопани, инфраструктура по селата", пресметна Борисов пред министрите си. По думите му това са безвъзмездни пари, "за да си подпомогнат хората там най-вече най-малкия бизнес".

На връчването на споразуменията Танева уточни, че те включват 35 общини с близо половин милион души население. Борисов пък призова производителите да се възползват от всеки лев, който отива при тях.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст