Дават близо 80 млн. лева на 36 общини

бойко борисов

Тридесет и шест общини получиха договори за над 78 млн. лв. за развитие и облагородавяне по подмярката "Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. 

Министърът на земеделието Десислава Танева заяви, че споразуменията обхващат близо 500 000 души население, като с тях ще се финансират дейности свързани, с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм и опазване на културното наследство на териториите и други.  Тя обясни още, че агроминистерството продължава работата по одобрение на споразумения за местните групи, които предвиждат многофондово финансиране.

"Следващият прием по този подход ще бъде отворен февруари-март 2017 г.", допълни Танева. Тя посочи още, че на бизнеса, селските общини и на религиозните храмове се дава  възможност да кандидатстват по мерките с общ бюджет 32% от целия бюджет на програмата за развитие на селските райони.

"От началото на мандата земеделски производители и общини са получили над 6 млрд. лв. До края на тази седмица животновъдите ще получат и последните си плащания от първия транш, включително и помощта "de minimis", извънредната европейска помощ и по преходната национална помощ", поясни Танева.

Премиерът Бойко Борисов призова общините  да усвояват  средствата до последния лев, защото това са пари, които отиват пряко при хората за подобряване на стандарта им на живот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст