ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Адвокат Любомир Авджийски: Молдова и Черна гора ни задминават по отношение на съдебната реформа

Оръдие

Конференция на тема "Борба с корупцията в съдебната власт" се проведе в Румъния. В интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" адвокат Любомир Авджийски разказа за тази антикорупционна среща: "Бяха поканени висши магистрати, прокурори, съдии, членове на висшите съдебни съвети от цяла Източна Европа: Молдова, Сърбия, Черна гора, България, Румъния, Хърватска, както и Германия, тъй като беше организирана с помощта на фондацията Конрад Аденауер, но самият домакин беше Националната дирекция "Антикорупция", т.е. Антикорупционната прокуратура в Румъния.

Председателстващ и водещ беше самата Лаура Кьовеши. Тя започна с едно слово за резултатите и това как се развиват нещата в Румъния през последните няколко години", обясни той.

"Ние бяхме единствената страна, която не можеше да се похвали с резултати. Това, което ми направи впечатление, е, че Молдова и Черна гора ни задминават с доста сериозна инерция по отношение на съдебната реформа, реформата в прокуратурата и резултатите, свързани с антикорупция. Това нещо се отчита и в докладите на ГРЕКО, и в докладите на Европейската комисия, тоест не беше само едно добро представяне на техните си страни", заключи адвокат Авджийски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст