ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Димитър Узунов остава представляващ ВСС

ВСС - заседание Димитър Узунов

Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов остава на поста си.  В рамките на две седмици за втори път той получи подкрепата на 14 от съдебните кадровици, а 8 поискаха той да се оттегли.

След гласуването Соня Найденова, която е от квотата на парламента, заяви, че след като във Висшия съдебен съвет няма разбиране, че Димитър Узунов не заслужава да представлява Висшия съдебен съвет, тя ще поиска оценка за неговата работа от парламента, тъй като Узунов също е избран от парламентарната квота.

Миналия месец председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска оставката на Димитър Узунов и го обвини, че взема еднолични решения. Членове на ВСС също поискаха Узунов да се оттегли. Според тях той е превишил правомощията си, като еднолично е определил кои кадровици да се срещнат с европейските обвинители, които готвят анализ на дейността на българската прокуратура. За смяната на Узунов, който си призна, че еднолично е определил кои да са съдебните кадровици, призова Калин Калпакчиев. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст