Обама скочи срещу шефа на ФБР

обама

Американският президент Барак Обама за първи път разкритикува шефа на ФБР Джеймс Коми. Причината е оповестяването на възможни нови доказателства свързани с разследването спрямо Хилари Клинтън за използването от нея на личен сървър по времето й като държавен секретар.

Пред сайта NowThisNew Обама направи първите коментари за случая по темата, която стана част от президентската кампания като заяви, че ФБР не бива да действа с приомите на инсинуации или непълна информация.

Коми бе критикуван след като изнесе информацията за новите мейли по-малко от две седмици преди президентските избори, заради факта, че с уклончивото си съобщение би могъл да разколебае някои избиратели.

Според някои проучвания, след разкритията Тръмп вече води в кандидат-президентската надпревара.

Обама обаче, твърдо защити Клинтън. "Познавам я. Доверявам й се. Не бих я подкрепял, ако нямах абсолютно доверие в нейната почтеност и интереса й да осигури по-добро бъдеще за младите", каза президентът по неин адрес и призова американците от всякакви етнически групи да подкрепят кандидата на демократите. Той обвини Доналд Тръмп, че е заплаха за гражданските права, страната и света.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст