ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов отложи оставката си за другата неделя

Избори 2016 Пресконференция ГЕРБ Бойко Борисов Цецка Цачева

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отложи евентуалната оставка на кабинета си за след балотажа. Преди изборите той на два пъти се зарече да ще подаде оставка, ако кандидатът на партията му Цецка Цачева не спечели първия тур.

Тази вечер Борисов обяви, че ГЕРБ има сили да спечели на втория тур, а ако не успее, страната отива на предсрочни избори. Казах "Ако ГЕРБ не е първа политическа сила. Тази вечер от партиите ГЕРБ се представи най-силно, останалите се скриха в коалиции, инициативни комитети и какво ли не", оправда се Борисов.

"Това означава понеделник, следващия понеделник", каза Борисов, видимо ядосван на настоятелните въпроси защо се отмята от думите си за оставка. "Не искам да създавам какофония за една седмица в държавата", отговори премиерът.

В отговор на въпрос той каза, че няма да приеме подкрепа за балотажа от две партии – БСП и ДПС, които, по думите му вече играят заедно.

Борисов нападна реформаторите, че не е имал достатъчно подкрепа от тях. Той обясни високия резултат на ген. Радев в София с това, че част от реформаторите са гласували за него. 

"Кампанията продължава, тя не е приключила", коментира от своя страна Цецка Цачева.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст