ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Преди “Брексит”: Лондон търси близост с Делхи

тереза мей Нарендра Моди

Великобритания не бива да чака излизането си от ЕС, за да развие по-дълбоки търговски връзки с Индия, заяви британският премиер Тереза Мей в Делхи, обещавайки по-лесен достъп до страната за индийски бизнесмени, но не и за студенти, предаде Ройтерс.

Мей, която вчера пристигна в Делхи, е на посещение в Индия с цел да засили отношенията на Лондон с една от най-бързо нарастващите икономики в света с оглед планираното напускане на ЕС, отбелязва ДПА.

Мей, цитирана от Ройтерс, каза, че иска страната й да стане глобален носител на стандартите на свободна търговия и добави, че инвестиции и по-малко бариери пред търговията между Великобритания и Индия ще увеличат просперитета.

"Искаме Великобритания да бъде най-отдаденият и страстен защитник на световната търговия в света", посочи Мей на технологична среща на върха Индия – Великобритания, с която започна визитата й.

При двудневното си посещение ръководителката на британското правителство няма да се среща с шефове от "Тата стийл", но разговорите за бъдещето на стоманодобивната дейност на компанията във Великобритания продължават.

През март "Тата" обяви британския си бизнес за продажба след големи загуби, свързани с вълната от евтин китайски внос.

С визитата си в Индия Тереза Мей цели да подготви почвата за евентуално споразумение след "Брексит", отбелязва Франс прес.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст