ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Две години затвор за мъж, разпространявал марихуана и изготвял метамфетамини

Административен съд Ямбол

С присъда на Окръжен съд – Ямбол, Калоян Михов от Ямбол е признат за виновен в това, че на 4 февруари 2016 г., в гр. Ямбол, в себе си и в ползваното от него собствено жилище в Ямбол, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 25,907 гр. коноп /марихуана/ на стойност 155,44 лв. и 513,978 гр. метамфетамин на стойност 12 849,45 лв. – престъпление по чл.354а, ал.1 изр.1, предл.4 от НК.

Той е осъден и за това, че на същата дата и място, без надлежно разрешително, е държал прекурсори – солна киселина и толуол – за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин с цел последващо разпространение; съоръжения – две стъклени колби и стъклена чаша със следи от белезникаво вещество от вътрешната страна, предназначени за производство на високорисково наркотично вещество с цел разпространение и материали, предназначени за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин с цел разпространение – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.2 от НК.

За двете престъпления на подсъдимия е определено и наложено едно общо наказание „лишаване от свобода“ в размер на 2 /две/ години, което да изтърпи при първоначален общ режим в затворническо общежитие.

Съдът е потвърдил взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Наркотикът е отнет в полза на държавата и ще подлежи на унищожаване.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст