ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Представляващият ВСС Димитър Узунов излезе с позиция за проверката му от прокуратурата

ВСС - заседание Димитър Узунов

Във връзка с публикация от 7 ноември 2016 г., в интернет сайта „Афера“, с твърдения на Люба Петрова за мое вмешателство в нейни свидетелски показания по наказателно дело №1452/2015 г., бих искал да заявя възмущението си и категорично да ги отхвърля.

Очевидно става дума за целенасочена кампания, с която се прави опит да се урони доброто ми име и авторитет като член на Висшия съдебен съвет. Използва се защитната позиция на свидетел по наказателно дело и обвиняем по друго производство, за да бъда злепоставен. Не без значение е, че сред обвиненията, повдигнати срещу г-жа Петрова, са такива за подбуждане към лъжесвидетелстване и за съзнателно потвърждаване на неистина по гражданско дело, видно от прессъобщение, публикувано на сайта на Прокуратурата на Република България на 09.12.2014 г.

От медиите научих за образуването на проверка от Софийска районна прокуратура по тези твърдения. Намерението ми е спокойно да изчакам приключването й като окажа пълно съдействие за разкриване на истинските факти и обстоятелства, тъй като нямам съпричастност към подобни действия.

Димитър Узунов, представляващ ВСС

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст