ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Рекорд: РП – Велико Търново, рецидивист със 17 присъди е задържан за поредна кражба

Прокурор

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 24-годишен рецидивист, за извършена поредна кражба.

Мартин В. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 03.11.2016 г. от апартамент в гр. Велико Търново, отнел чужди движими вещи – 270 лева, от владението на мъж от гр. Трявна, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Налице е опасност Мартин В. да се укрие или да извърши друго престъпление. За извършеното от него деяние е предвидено наказание лишаване от свобода от две до десет години. Той е осъждан тринадесет пъти като непълнолетен и четири като пълнолетен. Кражбата е извършена само четири месеца след изтърпяване на последното наказание лишаване от свобода, което обосновава наличието на изключително висока степен на обществена опасност.

Поради това съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст