ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Русия не е в еуфория от победата на Тръмп

Русия не е в еуфория след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, тъй като милиардерът може да се окаже точно толкова антируски настроен, колкото предшественика си. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, цитиран от Франс прес.

"Няма никаква еуфория. Не искам да създаваме впечатление, че сме изпълнени с надежда", каза Рябков пред руската агенция Интерфакс. "Не очакваме нищо специално от новата американска администрация", заяви Рябков и допълни, че Москва е имала контакти с екипа на новоизбрания американски президент, но не даде повече подробности.

Позициите, които Тръмп и хората от предизборния му щаб изразиха по отношение на Русия по време на предизборната кампания, бяха доста твърди, каза той.

Русия е готова да работи за подобряване на двустранните отношения със САЩ след победата на Тръмп, каза от своя страна говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Ройтерс.

Захарова каза на редовния си седмичен брифинг, че е твърде рано да се очакват по-конкретни стъпки за подобряване на отношенията със САЩ, тъй като Тръмп тепърва има да съставя свой екип. Тя освен това отбеляза, че извеждането на руско-американските отношения от задънената улица, в която са се озовали, изисква колосална работа.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст