ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Песков: Путин и Тръмп имат невероятно близки подходи

песков

Руският държавен глава Владимир Путин и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп имат близки политически подходи. Това заяви в четвъртък пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Той сравни словото на Путин през октомври пред участниците в Международния дискусионен клуб "Валдай" с последното изявление на новоизбрания американски лидер.

"Тръмп каза, че най-важни за него са интересите на САЩ и че ще е готов да гради отношения с всяка страна, напомни Песков.

"Путин каза същото, но, естествено, той говореше за националните приоритети на Русия. Невероятно е доколко са близки двамата в концептуалните си подходи към външната политика. Поне така изглежда. И това е добра основа за оптимизъм в смисъл, че ще започнат поне да изриват тия "авгиеви обори" в двустранните отношения", добави Песков.

Същевременно руско-американските отношения "едва ли бързо" ще стигнат сравнително високо ниво, смята говорителят на Путин. "Отношенията на взаимно доверие се формират години наред. Невъзможно е просто ей така да обявим, че е настъпила атмосфера на взаимно доверие, особено след поредицата от травми, нанесени на тези отношения през последните години", каза той.

Песков каза още, че руски експерти са били в контакт с хора и от двата щаба – на Тръмп и на Клинтън. Той добави, че подобни контакти са "съвсем естествени, съвсем нормални".

Говорителката на Тръмп – Хоуп Хикс, отрече да е имало такива контакти.

Песков говори в Ню Йорк, където пристигна за откриването на световното първенство по шах, уточнява ТАСС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст