ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов потвърди: Напускаме властта, ако загубим днес

бойко борисов

По никакъв начин няма да участваме във властта, ако загубим днес. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, след като гласува в Банкя. Той беше категоричен, че няма да обяснява утре, че е размислил и ще подаде оставка още тази вечер.

След това премиерът  добави загадъчно: "Пожелавам приятна игра на "агнешките главички".

"Днес българите ще кажат дали искат стабилност. В ГЕРБ много ясно разчитаме сигналите, така че хората са ми давали да управлявам, щом има проблем, веднага връщаме властта", обясни Борисов.

"Аз съм човек с морал и достойнство, подчерта Борисов и изтъкна, че именно за това е обявил, че ако днес кандидатът, издигнат от тяхната партия не спечели, той ще хвърли оставката на кабинета", допълни той.

"Ако вотът на хората е такъв, то това означава, че трябва да се отиде към преформатиране на цялото политическо пространство", категоричен бе премиерът.

"Не се чувствам притеснен. Трябва да се притесняват тези, които лъжеха доста по време на кампанията. Виждаме как в Америка едно по едно обещанията им започват да изчезват. Дано българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение. На това разчитам", коментира Борисов.

Той каза още, че срещу Цачева има конкурент, на когото от едната страна стои лидерът на БСП Корнелия Нинова, а от другата кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, която също е партиен кадър. Борисов отказа да изрежда кой още е около ген. Румен Радев с аргумента да не си развалял настроението от сутринта. "Нищо мажоритарно и нищо независимо няма в тази кандидатура. Точно обратното, неясно е какво ще бъде след това", посочи Борисов.

"Обявиха война срещу нас, и промяната щяла да дойде, видяхме я преди две години – мисля, че българите имат инстинкт за самосъхранение", заяви още премиерът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст