ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

До дни започва изпълнението на договора със САЩ за проверка на мигранти у нас

Министерски съвет - Румяна Бъчварова

 До дни трябва да започне да се изпълнява договорът със Съединените щати за проверка на мигранти у нас. Това каза пред журналисти министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова при откриването на дискусионна кръгла маса на тема "Превенция и противодействие на рисковете от радикализация и тероризъм". По отношение на договора със Съединените щати тя заяви, че това споразумение е било обявено през лятото. "Проверяваме информация за влизащите – една много добра възможност за проверяване на нелегални мигранти. Това е информация, с която ние разполагаме и имаме възможност да ги проверим. Надявам се това да влезе в сила оттук нататък. Подписан е договорът, предстои до дни да започне да се изпълнява", обясни Бъчварова.

Във връзка с обявяването на синдикатите на МВР, че ако няма промяна в Бюджет2017 на Министерството ще излязат на протест, тя каза: "Това е тяхна работа. Работата на останалите във ведомството е по-различна. Най-високият дял за разходите за заплати е в бюджета на МВР. Той надхвърля 90 и няколко процента", поясни министърът в оставка. "Видях, че 7% се иска увеличение. Намирам това за справедливо, но ако увеличим с толкова, ще стане за сметка на капиталовите разходи и за издръжка. От общия бюджет вероятно няма как да се повиши", отбеляза тя.

"По-важно към този момент е да се насочат усилията за по-добра екипиране, към повече автомобили за служителите, изграждане на по-добра организация на патрулно-постовата дейност, за да подобрим качеството на работата", добави Румяна Бъчварова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст