„Пристанищна инфраструктура“ внедри уникална географска информационна система

любен петров

 Заместник-министърът на икономиката Любен Петров връчи награда на Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ по време на церемония за отбелязване на Световния ден на Географските информационни системи. 

Държавното предприятие получи отличието за стратегическата си визия за прилагане на Географските информационни системи при развитие на иновативна система за мониторинг на Черно море в реално време.

По време на награждаването заместник-министърът съобщи, че Министерство на икономиката отчита добри резултати за подобряване на бизнес средата. „По данни на Евростат брутният вътрешен продукт /БВП/ на България за третото тримесечие нараства спрямо същия период преди година с 3.5% и ни отрежда второ място след Румъния”, каза зам.-министър Петров. 

Той подчерта, че технологиите, свързани с Географските информационни системи подпомагат предоставянето на качествени услуги за гражданите и бизнеса, създават условия за по-добро и координирано взаимодействие между различните отдели и структури вътре в самата администрация.

„Успешното внедряване на тези услуги са знак за една съвременна, гъвкава и модернизирана администрация. Така тя може успешно да партнира с европейските си колеги и да реализира мащабни проекти с много сериозни резултати за световната икономика”, подчерта зам.-министър Любен Петров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст