ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Студент по право председателства заседание на Пленума на ВСС от позицията на министър на правосъдието

ВСС

Министърът на правосъдието в оставка Екатерина Захариева предостави ръководството на днешния Пленум на Висшия съдебен съвет на участник в инициативата „Мениджър за един ден“ на Junior Achievment Bulgaria.

От позицията на „Министър на правосъдието за един ден“ Мартин Грънчаров, студент от IV курс по специалността „Право“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, откри заседанието и постави на обсъждане дневния му ред и включените в него 87 точки. Грънчаров е избран за „длъжността“ сред 21 кандидати. Той е участвал вече в студентската програма Work and Travel на Държавния департамент на САЩ. Това му дава възможност да опознае тяхната правова система и да направи извод, че „спазването на гражданските права и върховенството на закона могат да бъдат постигнати само чрез силни и авторитетни институции“.

Членовете на Съвета оцениха високо ръководството на Мартин Грънчаров и му благодариха.

При журналистите, наблюдаващи заседанието на Пленума, влезе „Директор на пресцентъра на Министерството на правосъдието за един ден“ – Валя Гальова, студент II курс по „Връзки с обществеността“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тя проследи участието на „Министъра за един ден“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст