ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ученик от Русе стана президент за един ден

Президентство

Ученикът Георги Кръстев от Профилираната математическа гимназия „Баба Тонка”  в Русе е „президентът“ за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт-България“.

За пета поредна година Президентът се включва в инициативата, която подпомага кариерната ориентация и развитие на хиляди младежи, поставяйки ги за един ден в ролята на държавници и успешни личности от обществения живот.

"Младите хора трябва да имат шанс да участват във формирането на дневния ред на институциите. Трябва да ги слушаме, защото те задават правилната посока на развитие на България” – с тези думи държавният глава Росен Плевнелиев посрещна участниците в кабинета си на „Дондуков“ 2. 

В рамките на инициативата шестима ученици от различни градове в страната разговарят с президента Росен Плевнелиев и неговия екип. Те ще се запознаят подробно със структурата и дейността на президентската администрация. Секретарите на президента също отстъпиха постовете си за деня и изслушаха съветите на младежите в областта на образованието, социалните политики, здравеопазването и правото. 

Росен Плевнелиев покани „държавния глава за един ден“ на президентския стол с апел към всички български политици да помнят, че всяка криза може да бъде решена успешно и устойчиво единствено с участието и в интерес на младите хора. 

„Президентът за един ден“ Георги Кръстев напомни от президентския кабинет, че Конституцията определя на президента роля на обединител на нацията. На журналистически въпрос каква би била неговата роля, ако един ден стане президент на България, Георги отговори: „Държавният глава трябва да може чрез точна преценка и естествени лидерски умения да сплотява народа, независимо от политическата му принадлежност, етнос и религиозни вярвания“. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст