ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветанов: Ако нямаше оставка, щеше да има сериозни промени в правителството

Цветан Цветанов

Ако нямаше оставка на премиера Бойко Борисов, щеше да има сериозни кадрови промени в правителството. Това обяви пред БНТ зам .-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му ситуацията след първия тур на президентските избори е показала, че е нужна промяна. Причината – кандидатът на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов събра над 2 пъти повече гласове от този на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Заради това разпределението на министри между двата коалиционни партньора на ГЕРБ е щяло да бъде променено.

"Конструкцията на управлението ни вече не е същата. Реформаторският блок вече не е същия като през 2014 г., когато влезе в парламента. Патриотичният фронт пък започна да изисква неща, които дори не сме обсъждали. За пример давам искането им за минимална пенсия от 300 лв., за да подкрепят бюджета за 2017 г.", заяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър каза още, че ГЕРБ подкрепя напълно въвеждането на мажоритарни избори, както поискаха над 2.5 млн. избиратели на референдума. Целта е те да бъдат въведени за предсрочните парламентарни избори.

Той прогнозира и кога ще се проведат те. "Най-ранната дата е 22 март, а най-късно може на 2 април, защото след това следват Цветница и Великден. Изборите ще бъдат насрочени от новия президент Румен Радев", каза Цветанов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст