ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

БСП алармира за подмяна на бордове в държавните военни фирми

вмз

В момента върви промяна на директорски бордове на държавни фирми, които работят в сферата на отбраната и военно-промишления комплекс. Това заяви в Бургас народният представител от БСП Атанас Зафиров. Той смята, че това е реваншизъм след изборите за президент.

В парламента Зафиров наблюдава сектор „Отбрана". Той заяви по отношение на промените във фирмите, че някъде това вече се е случило, а на други места предстои в най-скоро време.

"По непотвърдена информация предстои всеки момент или може би вече е извършено вписването на смяна на борда на директорите на ВМЗ-Сопот, като ще бъде увеличен от трима на петима души в борда. Такава промяна е направена вече в "Ел Би Булгарикум". Най-вероятно ще бъде направа и в НИТИ-Казанлък. Там интересното е, че се подменят хора от Реформаторския блок с хора, близки до ГЕРБ. Това ще бъде за кратко, но това е рефлективна дейност вследствие на преминалите избори и неразбориите между коалиционните партньори", коментира той.

Зафиров твърди, че от Министерството на отбраната са признали пред съответната парламентарна комисия, че бюджетът му е повишен с 1 млн. лв."Разликата в изчистения еквивалент между предложения бюджет за догодина и този за предходната година е 1 млн. лв. Това е нищо. Ние на практика говорим за същия бюджет", каза Зафиров. По думите му това било причината от БСП да не подкрепят бюджета и да запазят резерви по отношение на два инвестиционни проекта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст