ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мажоритарната система е ясна и проста за хората, твърди Мира Радева

БТАМира Янова - директор на МБМД

Мажоритарната система единствена гарантира справедливото политическо представителство. Тя  разсича гордиевия възел на преплетени олигархични и политически интереси и най-вече това плаши политическите и партийните елити, коментира социологът Мира Радева пред БНР.

"Именно това срастване на държава, политика, икономика, медии доведе до жалкото състояние, в което се намира в момента българският народ. Националният омбудсман Мая Манолова разби на пух и прах една лъжа, тиражирана през последната седмица – искането за много дълъг срок за подготовката на подобно изборно законодателство", подчерта Радева.

Тя се позова на експертите на омбудсмана, които твърдят, че още седмица е необходима, за да се направи районирането за новата избирателна система.

"Независимо дали ни харесва или не, народът се е произнесъл по категоричен начин. 2.5 милиона гласуваха за мажоритарна избирателна система на два тура. Не може тези хора да бъдат убедени, че те са глупаците по отношение на изборното законодателство. Това е проста, ясна за хората система. Те искат някой да бъде персонално отговорен за делата си пред тях", обясни социологът. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст