ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министерството на туризма получи награда в Хърватия

туризъм

Министерството на туризма получи международната туристическа награда Golden Interstas 2016 за значителен принос в развитието на туризма и културата на България. Това стана по време на международното туристическо събитие Golden Interstas 2016 в град Солин, Хърватия.

Българската институция бе номинирана от организаторите на събитието – комитета на журналистите в областта на туризма, ръководството на мероприятието и Европейската федерация на журналистите в областта на туризма Рим, Италия. Номинацията на страната ни е направена за проявен професионализъм и креативност при представянето на страната ни на международния пазар. Чрез приноса за развитието на туризма и културата на България се засилва международният туристически обмен и се допринася за по-доброто разбиране между хората и нациите.

Наградата се предоставя от Европейската федерация на журналистите в областта на туризма (FEST) и от Световната федерация на журналистите в областта на туризма (FIJET). Отличията се връчват на  индивидуални, местни, регионални и национални асоциации и туристически бордове за техния значим принос в развитието на туризма. Тази година заключителната церемония съвпадна с финала на три събития –  тазгодишните 23-ти INTERSTAS Международен фестивал на туризма, киното и ландскейпа (международен клуб на отличените в областта на туризма), 19-и международен фестивал на туристическите филми и 14-и КЕА-CRO –  състезание между хърватските градове и села за международната награда Golden Flower.

Министерството на туризма участва в международното туристическо събитие Golden Interstas 2016 с национален щанд. Многобройните му посетители проявиха интерес най-вече към винения и гурме, еко- и селския туризъм на България. Направените анализи показват, че пазар Хърватия има потенциал за развитие при популяризиране на специализирани форми на туризъм в съчетание с шопинг турове, като целевата аудитория са хърватски граждани, младежи, семейства със средни и над средните доходи.

Международното туристическо събитие Golden Interstas 2016 в гр. Солин се провежда под патронажа на президента на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст