ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шефът на АПИ хвърли оставка

Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров днес депозира оставката си в деловодството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В нея се посочва, че считано от 1 декември 2016 г. желае да освободи поста по "лични причини“.

Министър Лиляна Павлова прие оставката на инж. Лазаров. На негово място предстои да бъде назначен досегашният член на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов.

Лазаров оглави за първи път пътната агенция през 2011 г. В последствие напусна пак "по лични причини" по времето на кабинета "Орешарски", но отново бе върнат на поста от служебния кабинет на Близнашки, малко преди идването на власт на второто правителство на Бойко Борисов.

Оставката му бе поискана от БСП още в средата на март. Тогава опозицията поиска от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да предостави писмено информация какви обществени поръчки, на каква стойност и за какви дейности са възложени на "Агромах" и "Пътища Пловдив" от регионалното ведомство и оглавяваната от Лазаров Агенция "Пътна инфраструктура".

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст