ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Три години затвор и 20 000 лева глоба за разпространение на марихуана в особено големи размери

съд благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград сключи споразумение с К.А., обвинен в извършване на престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2 вр. ал. 1, изр. 1 от Наказателния кодекс. Той се призна за виновен в това, че на 6 юни 2012 г., пред гараж в гр. Симитли, незаконно разпространил на друго лице високорисково наркотично вещество марихуана (коноп). Дрогата, със съдържание на активно действащ наркотичен компонент тетрахидроканабинол 1%, била разпределена в тридесет и пет обекта с различна маса с общо нетно тегло 11 539,79 гр.

Стойността на наркотика, съгласно ПМС от 1998г. за определяне цените на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, възлиза на 69 238,74 лв.

Съдът одобри сключеното споразумение с наложено на подсъдимия А. наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три години и глоба в размер на 20 000 лева. Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кюстендил съдът определи наказание от четири месеца „Лишаване от свобода“ на Ю.К. за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3 пр. 2, т. 1 пр. 1 от НК. В съдебно заседание той се призна за виновен и сключи споразумение с държавното обвинение.

Подсъдимият ще изтърпява наложеното наказание в затворническо заведение от закрит тип при строг режим за това, че на 26 март 2016 г. в гр. Кюстендил държал високорисково наркотично вещество – хероин, на стойност 23.39 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст