ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КОНПИ спечели на първа инстанция дело за 1.7 млн. лв.

КОНПИ

Разградският окръжен съд уважи частично иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) срещу Иван Стойчев. Процедурата срещу него е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност (ЗОПДИППД). Стойчев има присъда за лихварство за периода 1999 – 2005 г.

С решението на първоинстанционния съд от Иван Стойчев, съпругата му и техните търговски дружества се отнема имущество за 1 766 719.9 лв. То включва апартаменти в Разград, Русе и Варна, гаражи, идеални части от жилищни и производствени сгради, селскостопанска техника, както и суми от продажбата на недвижимо имущество.

Съдът е отхвърлил част от иска на Комисията за имуществото, придобито преди 1999 г., тъй като не може да се направи обосновано предположение, че то е придобито от престъпна дейност. На отнемане по реда на ЗОПДИППД не подлежи и имуществото, което е конфискувано при наказателното производство срещу Стойчев. Той обаче е осъден да плати държавна такса и съдебни разноски за над 90 000 лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст