ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бившият правосъден министър Христо Иванов определи разпитите на министри като доста пошъл PR на прокуратурата

Парламент Христо Иванов Гл

Бившият правосъден министър Христо Иванов определи разпитите на министри от кабинета като доста пошъл ПР, който прокуратура се опитва да си организира, съобщава БТА. Той престоя около половин час в столичното следствие и даде показания по разследването за бартера с ваксините от Турция.

Иванов е обяснил как се вземат решения на подпис от Кабинета. Според него тази практика трябва да се преосмисли. Прокуратурата се опитва да демонстрира политическа значимост и тежест в този момент. Има хора, които да бъдат разследвани. Особено в последните дни има материали, които изискват сериозно разследване, каза Иванов и уточни, че става дума за казаното от Цветан Василев, за начина, по който е управлявана масата на несъстоятелността на КТБ, казус, по който трябва да бъде питан Владислав Горанов и от разговорите, в които участват Момчил Мондешки, Владимира Янева и Румяна Ченалова. Според Иванов, на разследващите им било неудобно да участват в това разследване.

"Срамота е това. Главният прокурор показва колко е силен и влиятелен, случва се една кавалкада от министри, които са привиквани в едно пошло позорище. Това е демонстрация на политическо влияние над хора, които вече са в оставка. Има такива, които има за какво да бъдат викани, но не са викани", каза още Христо Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст