ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общините получават над 11,7 млн. лв. за училищата

Много ученици “изчезват” по пътя си между закритото и приемното училище.

Общините получават над 11,7 млн. лева оптимизация на училищната мрежа и стимулиране на резултатите в училищата. Това реши правителството на днешното си заседание.

Кабинетът одобри допълнителни трансфери в размер на 7 715 241 лв. по бюджетите на общините, които ще осигурят финансово дейности по модул „Оптимизиране на вътрешната структура на училищата, детските градини и самостоятелни общежития“ от националната програма „Оптимизация на училищната мрежа“. С тях ще бъдат изплатени обезщетения за септември и октомври 2016 г. при намаляване на числеността на персонала поради промяна в структурата и състава му, както и за обезщетения при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание. Включени са и обезщетения на персонала при преструктурирането на мрежата чрез закриване или преобразуване на училища, детски градини.

На общините са предоставени и 4 068 353 лв., осигурени от бюджета на Министерство на образованието за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда на директорите на общинските детски градини, училища и центрове за подкрепа за личностно развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст