ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Задържане под стража спрямо 17-годишен младеж за противозаконно отнемане на автомобил

съд - стара загора

По искане на  Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишния М. Н., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство  от владението на собственика, без негово съгласие с намерение да го ползва, като деянието е извършено повторно и макар и непълнолетен  е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си- престъпления по чл.346 ал.1 т.2 предл.трето във връзка с чл.63 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу М. Н. досъдебно производство било установено, че на 09/10.11.2016 г. в гр. Стара Загора той противозаконно отнел лек автомобил, марка „Опел Кадет“, собственост на другиго. На 15.11.2016 г. автомобилът е бил намерен в местността „Каракос“ в землището на гр. Казанлък.

Обвиняемият М. Н. до момента е осъждан двукратно за противозаконно отнемане на моторно превозно средство. Спрямо него са налице пет висящи наказателни производства за престъпления по чл. 195 и чл. 346 от Наказателния кодекс. Две от тях са в съдебна фаза по обвинителни актове на Районна прокуратура – Стара Загора, а по две са изготвени проекти на споразумения.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М. Н. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо М. Н. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст