ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Едно застрахователно дружество и 10 брокера са поискали да работят у нас

документ договор бизнес застраховка

През октомври едно застрахователно дружество от държава членка на Европейския съюз е нотифицирало Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършва застрахователна дейност на територията на България, а две са преустановили извършването на дейност, съобщи регулаторът.

Към края на десетия месец на годината общо 562 са застрахователите от държави членки са нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност у нас. А броят на застрахователните посредници от ЕС, нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество в България е бил 2186. През десетия месец на годината това са направили 10 посредника, а два са преустановили дейността си.

От Комисията съобщават още, че през октомври няма застрахователни дружества или посредници със седалище в България, които са заявили намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. От началото на годината до края на октомври общият брой на такива застрахователни дружества е 14, а на посредниците – 44.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст