ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвинение срещу три лица за извършена взломна кражба от жилище в Банкя

Обир

На 23 ноември 2016 г., Софийската районна прокуратура привлече като обвиняеми лицата Владислав Симеонов, Павел Добрев и Борислав Стефанов, които ден по-рано – на 22 ноември 2016 г., действайки в условията на съучастие, чрез повреждане на дограма на прозорец на жилище, намиращо се в гр. Банкя, са отнели оттам вещи със значителна стойност – техника и бижута. Тримата са задържани от служители на МВР непосредствено след извършване на деянието, а впоследствие им е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 НК (за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до десет години).

Извършените до момента множество действия по разследването мотивират на предположението, че Симеонов, Добрев и Стефанов са автори и на други престъпления от общ характер с предмет – отнемане на чуждо имущество, които са осъществявани при сходна с описаната по-горе фактическа обстановка.

Прокуратурата е разпоредила задържане на трите лица до 25 ноември 2016 г., когато те ще бъдат конвоирани в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за тяхното по-нататъшно задържане под стража.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст